Jure Golobič je zmagal na uglednem tekmovanju kitaristov!

Jure GolobičJure Golobič, izvrsten slovenski kitarist, član heavy blues rock mašine Stray Train in eden od najboljših učiteljev kitare pri nas, je pretekli teden v svoj izjemen glasbeni opus dodal zmago na posebnem tekmovanju kitaristov v svetovni mreži učiteljev kitare Elite Guitar Inner Circle. Med več kot 300 odličnimi kitaristi - učitelji iz vsega sveta se je najprej uvrstil v finale, potem pa Sloveniji prinesel prepričljivo zmago z enim od kitarskih solov, ki ga je pripravil za prihajajoči album zasedbe Stray Train, ki izide jeseni.
Kitarskemu solu, s katerim je Jure Golobič pometel s konkurenco, lahko prisluhnete TUKAJ.

Jure Golobič je svoje življenje posvetil kitari. V svoji bogati in raznoliki karieri je deloval v bandih Anavrin, CoverLover, EvilEve in Omar Naber, sodeloval pa je tudi pri številnih drugih projektih - od gledališča BB Teater do kolektiva The Stroj. V zadnjih dveh letih pa Jure sooblikuje zasedbo (in glasbo) Stray Train, ki je lani izdala kritiško izjemno dobro sprejet prvenec 'Just ‘cause you got the monkey off your back doesn’t mean the circus has left town' in se podala na obširno evropsko turnejo. Jure s Stray Train v letošnjih pomladnih in poletnih mesecih koncertira na nekaj večjih festivalih doma in v tujini, hkrati pa se že pripravljajo na izid drugega albuma 'Stray Train II, Blues from Hell. The Legend of the Courageous Five.' v jeseni.
V vmesnem času pa se Jure kot učitelj kitare tudi ponovno odpravlja v ZDA na izobraževanja, kamor vse od uspešnega zaključka akademije Musicians Institute v Los Angelesu potuje vsako leto, za slovenske kitarske nadobudneže pa že pripravlja tudi posebno poletno šolo kitare.
 
Povežite se z Juretom Golobičem:
http://www.ucenje-kitare.com/sl
http://www.juregolobic.com/

Mon'ami

Mon’ami je novonastali dvojec, ki ga sestavljata Karmen Kaan (vokal, klavir) in Štefan Kokalj (kitara, spremljevalni vokal).

Karmen in Štefan sta kot studijska glasbenika že sodelovala v različnih glasbenih zasedbah, letos pa sta moči združila v avtorskem projektu Mon’ami, kar v  francoščini pomeni ‘Moj prijatelj’.
Poslušajte njun prvi singl - Enkrat v življenju.

15. aprila se bosta širši javnosti predstavila tudi na Slovenski popevki v družbi Simfoničnega orkestra s pesmijo "Kušn me".

Mon'ami na Facebookudolpoteg:  tablatura akordi besedilo  Enkrat v življenju   videolekcija Enkrat v življenju

Smooth Taste

 

Smooth Taste je mlada glasbena skupina, ki si je poleti 2016 pričela utirati pot na slovensko glasbeno sceno. Skupino sestavljajo vokalist Aljaž Ramot, kitarist Dominik Širovnik – Shiro, basist Primož Jurendić in bobnar Leo Čoh. Prihajajo iz Maribora in Ptuja. Skupina stremi k ustvarjanju kvalitetne slovenske glasbe, katere besedila in melodije pišejo sami. Žanr, v katerem so najbolj domači je pop rock s pridihom countryja, bluesa in folka. Pred koncem prejšnjega leta so izdali svoj prvi single Nekaj lepega, v letu 2017 pa načrtujejo izdajo EP, na katerem bo 5-6 avtorskih skladb.

Kljub temu da so na glasbeni sceni šele kratek čas jim je uspelo nastopiti na festivalih Lent, Arsana, Vino ni voda, igrali pa so tudi na Trgu Leona Štuklja v Mariboru v sklopu Čarobnega decembra.

 

https://www.facebook.com/smooth.taste.band/
https://www.instagram.com/smooth.taste.band/

  Iskalnik

config
Account Suspended
Account Suspended
This Account has been suspended.
Contact your hosting provider for more information.

      Zadnji komentarji