Drago Mislej - Mef


 

Novinar, urednik, glasbenik in pisec besedil


Rojen 16. oktobra 1950 v Postojni. Mama je bila gospodinja, oče pa zaposlen na prevoznem postojnskem podjetju Transavto. To ga je, čeprav ni tehnični tip človeka, prisililo, da se je s tehniko spoprijateljil in se pred sošolci naučil voziti moped in avtomobil. Bil je prvi mladinski prvak v gokartu pri nas, dokler ga ni med popravljanjem svečke tako streslo, da se je nehal ukvarjati s tem športom. “Izhajam iz izrazito proletarske družine, z mlajšim bratom sva imela lepo otroštvo in veliko prijateljev. Naši sosedje, s katerimi smo se zelo dobro razumeli, so bili zelo verna družina, mi ateistična, vendar smo bili v lepih odnosih.

Župnik v Postojni, je bil edina oseba, ki je iz mene ateista, skoraj naredil vernika,” se postojnskih časov spominja Drago Mislej - Mef. Nadvse je bil vesel, ko je bil sprejet na postojnsko gimnazijo, od tam je šel na študij novinarstva v Ljubljano. Na prakso je bil sprejet na Radio Koper, kjer je prvi v tistem času zaslužil milijon, ker je ves dan preživel na radiu. Proti svoji volji je postal rezervni oficir, po vojski je šel na koprsko televizijo, od tam je “kazensko napredoval” na SZDL, po spremembah na Primorske novice. Zdaj že deset let ureja izolski lokalni časopis Mandrač in je srce poletnega festivala Mediteran. Je avtor besedil številnih uspešnic, eden boljših, če ne najboljši pisec besedil v Sloveniji

 

Kot glasbenik je v osemdesetih letih nastopal v novovalovskem bendu Deseti brat, kasneje pa je po nekaj projektih s Hišnim bendom (Vlado Kreslin, Drago Mlinarec in pokojni Ivo Volarič Feo) in sodelovanjem s Predinom, Kreslinom, Lovšinom in Kovačičem, ustanovil glasbeno skupino Mef in NOB (Narodno osvobodilni bend). Tam je sodeloval z odličnimi glasbeniki, kot so: Armando Šturman, Kate Hosking, David Jarh, Marino Legovič, Andjelko Stupar Djele in Andrea Flego.

Največji pečat je v slovenskem glasbenem prostoru pustil kot tekstopisec številnih uspešnic. Prizma, Bazar, Halo, Kameleoni, Boomerang, Kalamari, Faraoni, Avtomobili, Ana Pupedan, Victory, Anika, Tinkara Kovač, Lara Baruca, Polona, Aleksandra Čermelj, Monica, Slavko Ivančič, Tuljo Furlanič so le najbolj znana imena, s katerimi je doslej sodeloval. V svoji karieri se je podpisal pod več kot 400 besedil.

 

 


 

Vir: Ognjišče in Izola.info

Dodaj komentar


  Iskanje

config

      Znani pravijo o nas:

Vlado Kreslin

Ne vem, kaj bi dal, če bi v svojih najstniških letih lahko na tako enostaven način prišel do akordov za svoje najljubše komade

Vlado Kreslin